Podnikatelské kluby, networking

Podnikatelské kluby se u nás vyskytují v různých podobách.

Může se jednat o privátní kluby, kam se dostanete jen na osobní doporučení jejich členů, mohou to být manažerské kluby, kluby za rovnoprávnost žen apod.Některé jsou zaměřené čistě na networking, jiné na nějaké společné téma.

U nás je v současné době asi nejviditelnější jeho forma v podobě obchodních snídaních.

To náš podnikatelský klub brzy změní 🙂

CO MI NA KONCEPTU OBCHODNÍCH SNÍDANÍ VADÍ?

1. nejsem raní ptáče

Chápu základní myšlenku, většina lidí má brzo ráno čas, nemusí řešit telefony, schůzky apod.
Jenže musí se prostě vstávat a když na to člověk není zvyklý, jako třeba já, je to nemilé :). Jednou dvakrát se hecne, ale pak se mu zcela přirozeně nechce a na schůzky přestane chodit.

2. musím chodit a ještě někoho přivést

Není to žádný výmysl, některé kluby Vás skutečně nutí do toho, abyste chodili na setkání, není to Vaše svobodná vůle (jste přeci jen klienti, platíte za to), ale oni Vám ještě natvrdo řeknou, že musíte dovalit určitý počet nových členů. To mě pobavilo.
Navíc pokud nepřijdete, nedozvíte se, kdo tam byl, nebo minimálně nezískáte na účastníky kontakty. Jako by nestačilo, že se svou přítomností připravíte o nedocenitelný osobní kontakt, ještě Vám to pěkně spočítají 🙂

3. zaplatím roční členství (občas i navíc “vstupní poplatek”) a ještě pěkně každou akci

Samozřejmě že prostor a občerstvení něco stojí, ale musí to opravdu být tak často. Musí se opravdu členové scházet každý týden, nebo dva? Stejně se velmi často potkávají titéž lidé.

CO TEDY TEN NÁŠ PODNIKATELSKÝ KLUB?

Czech Cool Trade Club je podnikatelský klub, který na základě osobních zkušeností vytvořil trochu pohodlnější model.

Jsme klubem, který je kromě networkingu také zaměřen na určité téma, v našem případě EU dotace a v širším kontextu pak celou škálu konzultačních služeb.

V ročním členství je obsažen vstup zdarma na všechny akce, které nejsou jen ráno, jsou zhruba jednou měsíčně, což dle naších zkušeností bohatě stačí.