Vyseznamuj to

Je asi snem každé firmy, aby její jméno, nebo produkt zdomácněly v lidech natolik, že ho začnou používat jako běžnou součást jazyka.

Mohl bys mi to oxeroxovat :), vem si ty nový džíny, vyfotošopuj to apod. – angličtina je v tomto mnohem bohatší a přirozenější a má ve svém slovníku mnoho firemních názvů.

Co už ale používá i můj 78 letý strejda, je “vygůgli to” .

Já vim, já vim, dyť já taky používám gmail, taky mám android v telefonu a vyhledávání trochu lepší mají americký soudruzi, ale není pravda, že to seznamácký je k ničemu. Na českém webu vyhledává mnohdy lépe, než jeho americký soupeř.

Mě třeba osobně vadí, když lezu z obchodu s igelitkou Billa – nápis jako kráva a já grátis chodící billboard. Stejně tak nevím, proč dělat googlu zadáčo reklamu kdykoliv, když člověk něco neví – vygůgli to. Bolelo by tolik říct vyseznamuj to ? 🙂 Je to jen slabika navíc.

Podpořme jednu ze dvou skutečných lokálních konkurencí googlu ve svobodném světě – údajně ještě Jižní Korea (kromě Ruska a Číny). Máme být na co pyšní, je to světový unikát.

Takže od teď, když nebudete Vy, nebo někdo z okolí něco vědět, nechci slyšet žádnej gůůgl, ale hezké české  – vyseznamuj to !! 🙂